Haiti

Haiti

KFUM og KFUK har haft et partnerskab med YWCA Haiti siden 2017, hvor KFUM og KFUK sender praktikanter til Haiti.

YWCA Haiti har en stærk profil om at forbedre piger og kvinders stilling og muligheder i samfundet. YWCA Haiti holder til i byen Pétion-Ville, hvor de laver forskellige aktiviteter for piger. Hovedaktiviteterne er:

Youth Centre
Hver eftermiddag efter skoletid og hele dagen om lørdagen holder Youth Centret åbent for piger fra 6-18 år. Mandag til torsdag er der fokus på lektiehjælp, mens de fredag eftermiddag og lørdag fokuserer på undervisning, lege, aktiviteter mm. Pigerne får også et måltid mad hver dag. Mange af pigerne kommer fra hjem plaget af vold og i nogle tilfælde også seksuelle overgreb, og der lægges derfor stor vægt på, at centret skal være deres ‘safe space’. Samtidig undervises pigerne i emner som seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, børns rettigheder, demokrati, miljø etc. – alt sammen emner som de ellers ikke har adgang til viden om.

Leadership Academy
Den anden hovedaktivitet er Leadership Academy, som er et 12 ugers forløb med heldagsundervisning hver lørdag. Der er 80 kvinder mellem 18-30 år på hvert hold og de afvikler 3 hold om året. Deltagerne undervises i samme emner som på Youth Centre målrettet voksne og med fokus på at inddrage forskellige eksterne undervisere, som samtidig kan virke som gode rollemodeller for kvinderne.

 

YWCA søger løbende praktikanter til deres projekter. Det er ikke et krav, at du er under uddannelse for at komme i betragtning som praktikant. Dog forventes det, at du har viden om feltet fra tidligere studie, eller at du har praktisk erfaring inden for et eller flere af projektets aktiviteter.

Se rejsemuligheder:

Praktikantophold - tag et semester i Haiti