Palæstina

Palæstina

Siden 2000 har KFUM og KFUK været aktive i Palæstina, hvor vi viser støtte til vores palæstinensiske søsterorganisationer ved at oplyse om konflikten og udbrede kendskabet til den.

KFUM og KFUK i Danmark har siden 2000 været engageret i Palæstina. Det langvarige og stadige engagement fra dansk side afspejler den særlige situation, vores palæstinensiske partnere står i.  Som beboere på Vestbredden lever de nemlig under israelsk besættelse, hvilket har stor og konkret indflydelse på deres hverdag og fx deres bevægemuligheder. I denne særlige situation har de brug for partnere, der taler deres sag og er med til at sørge for, at flest mulig får adgang til viden herom. Dette har især været fokuspunktet i samarbejdet.

I Palæstina samarbejder vi med YMCA, især med fokus på det fælles initiativ mellem YMCA og YWCA, JAI (Joint Advocacy Initiative), som har base i Beit Sahour lidt uden for Betlehem. De arbejder med fortalervirksomhed og deres aktiviteter drejer sig om at skabe opmærksomhed om palæstinenseres vilkår under besættelse. En af organisationens kampagner drejer sig om at støtte landmænd i Palæstina, og når vi fra KFUM og KFUK i Danmark rejser til landet, hjælper vi ofte med at plante eller høste oliven. Palæstinenserne mener selv, den bedste måde at forstå den konflikt, de dagligt lever med, er ved at besøge dem. Og det gør indtryk fx at se den mur, der snor gennem Vestbredden.

Se mere om JAI på deres hjemmeside: 

www.jai-pal.org

 

Læs om dine muligheder for at rejse til Palæstina herunder:

Journey for Justice
Efterskolerejser
Palæstina Marathon