Sydafrika

Sydafrika

KFUM og KFUK har samarbejdet med YMCA i Sydafrika siden 2015.
Du har mulighed for at rejse til Sydafrika som global frivillig eller praktikant, ligesom det er en oplagt rejsedestination for efterskoler.

Siden 2015 har KFUM og KFUK i Danmark haft et aktivt partnerskab med YMCA i Sydafrika, der har dannet rammen for en række af rejsemuligheder for danske frivillige, praktikanter og efterskoleelever. I sommeren 2016 deltog en gruppe sydafrikanere på tilsvarende vis på Wonderful Days i Danmark, som er KFUM og KFUK’s ungdomsfestival.

YMCA i Sydafrika er en landsorganisation, der favner over en række lokalforeninger i landet. Landskontoret ligger i Durban på den varme østkyst og koordinerer de forskellige programmer, som organisationen tilbyder til unge sydafrikanere:

  • Y-Arts: Kreative og musiske tilbud, der dækker over alt fra moderne performance til traditionel afrikansk dans.
  • Y-Zone: Et tilbud til børn i alderen 6-14 om at komme og være en del af et trygt fællesskab efter skole, hvor der bliver leget, snakket og lavet lektier.
  • Y-Justice: Henvendt til unge sydafrikanere der er i konflikt med loven eller lever under sociale omstændigheder, der gør det svært at være en del af samfundet.
  • Y-Health: Et koncept der bevidstgør unge sydafrikanere om sundhed, og hvilken betydning dette har for fremtidens muligheder.
  • Y-Fit: Et fitness koncept der er med til at skabe trygge omstændigheder og samtidig generer indkomst til de øvrige programmer.

 

Læs mere om dine muligheder for at rejse til Sydafrika herunder:

Praktikantophold - tag et semester i Sydafrika
Bliv global frivillig i 3-12 måneder
Efterskolerejser