Rejsefortællinger

Her kan du læse nuværende og tidligere globale frivillige og praktikanters fortællinger om deres rejser.

Nuværende globale frivillige og praktikanter

Læs med snart, når vi får opdateringer fra vores nuværende globale frivillige og praktikanter!


Hannah Elvstrøm-Vieth

Alder:
18
By:
Frederiksberg
KFUM og KFUK lokalforening:
Vesterbros KFUM og KFUK

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg glæder mig utrolig meget til at få et indblik i en ny og fremmed kultur og til at møde nye mennesker. Derudover glæder jeg mig til at blive mere sikker i mit tyske og til at stå lidt på egne ben.

Hvorfor har du valgt at rejse til Schweiz?
Jeg har dels valgt at rejse til Schweiz for at udvikle mit tyske, men også for landets smukke natur og kulturhistorie. -Og hvis jeg er rigtig god, får jeg også endelig lært at stå på ski!

Mikkel Vestbo Hattesen 

Alder: 23
By: Esbjerg
KFUM og KFUK lokalforening: Esbjerg Kfum / Midtbyen Aarhus

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold? Jeg glæder mig allermest til at opleve alle de mange forskellige spændende projekter YMCA Peru har gang i, og  til at møde de engagerede frivillige i foreningen, som forhåbentligt kan lære mig en masse nye og interressante aktiviteter. 
Hvorfor har du valgt at rejse til Peru? Jeg har valgt Peru, fordi jeg hørte om deres forening til YMCA 175, og så den energi der strømte ud af de frivillige, hvilket gjorde mig meget interresseret i at lære og opleve Peru og dets mange frivillige. Desuden synes jeg også meget godt om projekterne der, og muligheden for at møde lokale fra næsten hele Sydamerika. 


Eva Bjerre Carstensen

Alder: 24
By: København
KFUM og KFUK lokalforening: Hovedforeningen i København

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold? Jeg glæder mig særligt til at lære de andre frivillige at kende, samt deltage i det lokale arbejde i Lima. Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver at skulle indgå i frivilligt arbejde på spansk, og hvor der eksisterer nogle andre normer og vaner. Generelt glæder jeg mig til det hele: landet, nye kulturelle indtryk, sproget, det frivillige arbejde, det frivillige fællesskab og et afbræk fra min egen hverdag, hvor jeg forhåbentlig får nogle nye perspektiver og stof til eftertanke, som jeg kan tage med i bagagen.

Hvorfor har du valgt at rejse til Peru? Jeg har i 2016 backpacket mig igennem Mellemamerika og lidt af Sydamerika, hvor jeg dog aldrig nåede til Peru, men undervejs hørte jeg fra andre rejsende, at det skulle være et fantastisk land. Derfor har jeg lige siden gået og drømt om at besøge landet og lære mere om dets historie og kultur. Til dagligt læser jeg Statskundskab, og generelt er jeg meget interesseret i NGO-arbejde og Sydamerikansk politik, så jeg har også valgt at rejse til Peru gennem KFUM & KFUK netop fordi, at det giver en mulighed for at få indblik i frivilligt arbejde i andre kontekster. Samtidig skaber det også mulighed for at lære landet og peruvianere at kende på en anden måde end man normalt ville ved at rejse. Den sidste grund til, at jeg har valgt lige netop Peru, er det spanske sprog. Jeg arbejder på at blive flydende i spansk, og der findes ikke en bedre måde at lære sproget på end at indgå i et fællesskab, hvor du bliver tvunget til at kaste dig ud i det spanske gloser, selvom det godt kan være skræmmende i starten. Ergo er det masser af grunde for mit vedkommende, der har gjort KFUM & KFUK’s arbejde i Peru som det helt optimale rejsevalg.

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold? Jeg glæder mig allermest til at opleve alle de mange forskellige spændende projekter YMCA Peru har gang i, og  til at møde de engagerede frivillige i foreningen, som forhåbentligt kan lære mig en masse nye og interressante aktiviteter. 
Hvorfor har du valgt at rejse til Peru? Jeg har valgt Peru, fordi jeg hørte om deres forening til YMCA 175, og så den energi der strømte ud af de frivillige, hvilket gjorde mig meget interresseret i at lære og opleve Peru og dets mange frivillige. Desuden synes jeg også meget godt om projekterne der, og muligheden for at møde lokale fra næsten hele Sydamerika. 


Line Stokholm

Alder: 19 år
By: Sønder Felding
KFUM og KFUK lokalforening: Herning

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold? Jeg glæder mig til at møde en masse mennesker, og møde en kultur uden for Europa. Jeg er spændt på at se om jeg kan kommunikere med dem, men jeg glæder mig mest til at lære en masse, stor som småt

Hvorfor har du valgt at rejse til Peru? Jeg valgte Peru fordi jeg havde spansk på gymnasiet og ville gerne udvikle det til noget mere. Jeg valgt også Peru fordi jeg aldrig har været i Sydamerika og jeg havde hørt en masse gode ting om det, så tænkte jeg ville kaste mig ud i det.


Nikolaj Sørvad Søgaard

Alder: 20 år.
By
: Herning (Zürich)
KFUM og KFUK lokalforening: Snejbjerg

Hvad glæder du dig mest til på dit EVS-ophold det næste halve år?: Efter at have brugt første del af opholdet på at lære sproget og komme ind i alle arbejdsrutinerne, ser jeg meget frem til det næste halve år at nyde hverdagen, og den frihed det giver at bo for sig selv uden de store forpligtelser væk fra den normale hverdag i Danmark. Derudover håber jeg på at komme ud at se flere spændende ting og steder i Schweiz, blive endnu bedre til sproget og møde nye interessante mennesker hernede.  Hvorfor har du valgt at rejse til Schweiz?Jeg valgte netop Schweiz, da jeg først og fremmest ønskede at lære tysk – selvom de taler en ret tyk dialekt i Alpelandet. Derudover var min motivation også at komme ud at stå på egne ben og blive kastet ud i vand til lidt over navlen i nye omgivelser. Begge ting synes jeg, at jeg har fået med fra mit ophold, og jeg har generelt fået rygsækken fyldt af nye indtryk og oplevelser. Schweiz er desuden et spændende land med mange forskellige kulturelle inputs fra de omkringliggende lande og med en utrolig flot natur.  Jeg synes også, at det har været en god oplevelse at rejse med KFUM & K og EVS-programmet, hvilket jeg klart kan anbefale andre. Det har i hvert fald givet en god tryghed midt i alt det nye, at der har været en livline hjem til Danmark og en god pakkeløsning i EVS/ESC-programmet. 


Tidligere globale frivillige og praktikanter


Lise Vognstoft Vad

Alder: 22 år
By: Aarhus
Lokalforening: Aarhus Midtby

Læs mere om hér, hvad Lise fik ud af sit ophold samt gode råd til din tur til Palæstina.


Anne Reuss Schmidt

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019
Alder: 25
By:  Aarhus

Hvad har du fået ud af opholdet? Mit praktikophold  Cameroun har givet mig en konkret viden om, hvordan arbejdskulturen kan være på et kontor i et land som Cameroun. Det har været med til at gøre mig mere omstillingsparat, og i det hele taget udvidet min horisont.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Jeg var meget fascineret over, hvor stor en rolle religion spiller i landet – både hos det enkelte menneske og i bybilledet. Man ser biler køre rundt med bibelvers i bagruden og flere butikker er opkaldt efter elementer fra kristendommen på den ene eller anden måde. Derudover var det også bare rigtig spændende at opleve et land, der er så anderledes end Danmark.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil anbefale andre at tage af sted, hvis de har lyst til at opleve Cameroun og prøve at leve der. Det er en fantastisk mulighed for at blive klogere på et afrikansk land!


Patricha Jeppe Ottsen

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019
Alder: 25
By: Lund (Sverige)

Læs mere om Anne og Patricias oplevelser og opgaver i Cameroun på deres blog.


Anne Lund Vingborg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, forår 2019
Alder: 20
By: Timring
Lokalforening: KFUM og KFUK i Timring

Hvad har du fået ud af dit ophold? Mit ophold I Sydafrika har givet mig rigtigt meget. Kort sagt har jeg fået en oplevelse for livet. Jeg har set hvor langt man kommer med åbenhed, nysgerrighed og respekt. Jeg har også lært en helt masse om mig selv. Jeg har erfaret, at når man er villig til at give en hånd med hvor det skal være, uanset om det er noget, man har erfaring med eller ej, bliver ens forsøg værdsat, fordi man gør hvad man kan.

Jeg er blevet styrket i min lyst til at gøre frivilligt arbejde. Efter at have set en anden lille del af den store verdens organisation som KFUM og KFUK er en del af, har jeg kun fået endnu mere lyst til at bruge timer som frivillig. Det er virkeligt inspirerende at møde nogle mennesker, der bare brænder for arbejdet med børn og unge, og ved foreningen i Pietermaritzburg mødte jeg en helt masse af dem!

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Noget af det der gjorde størst indtryk på mig var, hvordan YMCA Pietermaritzburg stod med åbne arme til at tage i mod mig, da jeg ankom. Hvordan både ansatte og frivillige tog mig ind og gjorde mig til en del af den daglige gang på stedet. De fik mig til at føle mig værdsat og nødvendig, hvilket betød utroligt meget, når man står alene i et helt fremmed land!

En anden ting, der gjorde stort indtryk på mig var, hvordan jeg oplevede, at man kunne ændre et andet menneskes dag ved bare en helt lille handling. Det kunne være ved at hjælpe et barn med matematik lektier til Y-Zone, ved at hente salt til maden eller sukker til the’en til Y-Justice eller ved at give en sandwich og en juice til en hjemløs på gaden under en outreach. Alle disse små handlinger, som ikke virkede som noget særligt, men hvor man kunne se at den lille handling gjorde en forskel for den enkelte.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil anbefale rejsen til Pietermaritzburg i Sydafrika til andre, fordi det er et helt fantastisk sted med en gruppe af skønne frivillige og ansatte, som man kommer til at arbejde side om side med. Det er et sted, der har meget erfaring og stor succes med at have internationale frivillige, så de ved, hvordan de på bedste vis tager sig af dig.

Det er også et sted, jeg kan anbefale at tage til, selvom man rejser alene. Jeg kendte ingen da jeg tog afsted, og jeg var den eneste internationale frivillige, der var på stedet i den periode. På trods, og måske mere på grund, af det kom jeg til at lære de andre frivillige rigtigt godt at kende og har fået nogle virkelig gode venner med derfra.


Adrian Kvist Jensen

Global frivillig i Peru, foråret 2019
Alder: 21
By:  Bagsværd
Lokalforening: Sundby KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Personligt har det givet mig en større verden; bedre kulturforståelse, nye venner og nogle erfaringer, som jeg vil tage med mig resten af livet.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? At rejse med KFUM og KFUK giver en unik mulighed for at opleve den sammenhængskraft, som er i YMCA, samt at få en reel oplevelse af et fremmed lands kultur.

Læs Adrians blog her


Maibritt Vemmelund Pedersen

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018
Alder: 20
By:  Ikast
Lokalforening: Ikast KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har uden tvivl fået en masse gode oplevelser med mig, men jeg har også fundet ud af, hvordan YMCA foregår på den anden side af jorden. Dertil følger nye relationer og venskaber. 

Hvad gjorde mest indtryk på dig? Det har været alle de skønne børn, de er så glade og fulde af liv, selvom de ikke har alt det vi andre har. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en fed destination, Cambodja. Det er et spændende land med en voldsom fortid. Menneskene er gæstfrie, og du kommer helt tæt på dem du arbejder med. Du oplever en helt anden kultur meget tæt på + man kan rejse lidt rundt og opleve de lækre strande som Cambodja også besidder. 

Læs Maibritts blog her


Lea Nees

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018

Alder: 20
By: Skibbild-Nøvling
Lokalforening: KFUM og KFUK i Skibbild-Nøvling

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har lært en helt masse om en ny kultur, og samtidigt lært en helt masse om mig selv. Det var fedt at rejse ud i verden og komme til at stå på egne ben, men rigtigt rart at vide, at der er en flok fra KFUM og KFUK herhjemme, som er klar til at hjælpe med de problemer, som skulle opstå undervejs.

Hvad gjorde mest indtryk på dig? Den tilknytning man får til børnene er helt unik, det er fantastisk at man kan komme til en helt anden del af verden, og føle at man gør en forskel, for det enkelte barn. Derudover er det meget tankevækkende at opleve den kontrast, som der er mellem rig og fattig i et land som Cambodia.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en enestående mulighed for at komme ud i verden, og blive tilknyttet til både børn og jævnaldrende, som kommer fra en anden kultur. Cambodianerne er nogle af de mest gæstfrie mennesker jeg har mødt, og derfor er det en fantastisk kultur at opholde sig i.

Læs Leas blog her


Mia Johnsen

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018
Alder: 24
By: Esbjerg
Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået rigtig meget ud af opholdet, men jeg skal prøve at gøre det kort. Først og fremmest har det været utrolig spændende at lære en ny kultur at kende, hvor jeg til tider har fået sat min egen danske hverdag i kontrast, hvilket jeg er overbevist om, har været utrolig sundt og givende. Eftersom jeg var afsted i praktik på baggrund af min uddannelse, har jeg fået afprøvet en masse akademiske og faglige kompetencer i praksis, hvilket har gjort mig stærkere i forhold til min uddannelse. Derudover er mit engelske klart blevet forbedret, da størstedelen af de ansatte snakker engelsk. Ikke mindst har jeg lært rigtig meget om mig selv, f.eks. er jeg blevet mere tålmodig, og jeg har lært vigtigheden i at snakke ”lige ud af posen”, hvilket jeg har oplevet, har været en fordel i Sydafrika. Jeg oplevede rigtig mange af sydafrikanere som åbne, kærlige og sjove, så jeg har selvfølgelig fået en masse dejlige venner i YMCA Pietermaritzburg, som jeg planlægger at besøge til efteråret. 

Hvad gjorde størst indtryk på dig? I forbindelse med mit universitetsprojekt deltog jeg i deres program Y-Justice, som fokuserer på hjemløse unge. Her delte mange af de unge deres personlige fortællinger om livet på gaden, hvorved jeg i høj grad er blevet bevidst om, hvordan de oplever at blive behandlet af deres medmennesker, og hvilke midler der kan forbedre deres liv på gaden. At sætte mit eget liv i perspektiv til deres liv, gjorde virkelig stort indtryk på mig. Det gjorde også stort indtryk på mig, hvor meget ansvar nøglepersoner – især på min egen alder – havde i organisationen, og hvor godt de klarede deres arbejdsopgaver. I den forbindelse var det også imponerende at opleve, hvor godt organisationen i Pietermaritzburg hænger sammen både arbejdsmæssigt, kristent og socialt.

 Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil helt klart anbefale at tage på en lignende rejse, hvis du gerne vil opleve verden inden for trygge rammer. At rejse med KFUM og KFUK og YMCA gav mig en stor sikkerhed i form af møder før, under og efter opholdet, både i form af fysiske møder, mailkorrespondance og telefonopkald. Derudover er det en helt fantastisk mulighed for dig, hvis du gerne vil opleve og være en del af forskellige projekter, som søger at styrke og hjælpe børn og unge. Selvom du indgår i et samarbejde, er der rig mulighed for at komme med idéer, tage initiativ og sætte dit særpræg.


Morten Birnbaum

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018
Alder: 21
By: Esbjerg
Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået så utroligt meget ud af dette ophold! Venskaber fra hele verdenen, da vi var i Pietermaritzburg samtidig som et andet program fra Norge, så jeg fået fornøjelsen at leve sammen med mange andre unge mennesker med historier og oplevelser fra hele verdenen. Det har givet mig så meget både på en personlig og akademisk basis: Jeg har mødt mennesker som aldrig havde regnet med at jeg skulle møde, så jeg er rejst fra dette ophold med, en ny norsk kæreste og nye venner, jeg skal bruge hele min påske på at rejse til og besøge. Men det har også været sådan en lærerig oplevelse, at møde en ny kultur for første gang, for du lære ikke bare om mennesker på den anden side af verdenen, men også så meget om dig selv. 

Hvad gjorde størst indtryk på dig? De mennesker jeg har arbejdet med og lokale jeg har levet med, har lært mig at leve livet og nyde nuet. Jeg elsker en fast kalender og tidrammer, så jeg må sige at “African time” helt klart er det der har gjort det største indtryk på mig, og det er ihvertfald noget jeg kommer til at holde fast i her hjemme i Danmark. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Udover at det jo er et smukt land med fantastiske muligheder for at opleve alt hvad Afrika har at tilbyde, så får du muligheden for at se hvor stor YMCA er og hvor stor en forskel der bliver gjort for unge mennesker i alle situationer. Clinton, CEO af YMCA Pietermaritzbrug, er en af de mest velkomne mennesker der findes og han er sjælen af YMCA og han forstår bedre end nogen anden at vise hvad en vendersomspænende NGO har og byde på. Du vil komme hjem med en fornyet energi for KFUM og KFUK. Og de mennesker du kommer til at møde til efterlade et indtryk på dig, der vil holde i flere år, det er jeg sikker på.


Magnus Najbjerg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018
Alder: 26
By: Aalborg
Lokalforening: Aalborg KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet?Jeg tror at det vigtigste for mig var den åbenhed og venlighed de havde i Sydafrika overfor alle. Vi kan godt have en tendens i Danmark til at være lidt reserveret og lukket, og jeg har efterhånden været mange steder hvor man har taget godt imod mig, men hele tiden har vidst at det kun var for en kort periode, så man gad ikke rigtig blive gode venner. Sådan var det ikke i Sydafrika, de gjorde virkelig en indsats for at jeg og alle skulle få det bedste ud af den relative korte tur. Jeg har også fået en meget større indsigt i hvordan YMCA fungere andre steder i verden, hvordan det for dem er mere et socialt arbejde og en livstil end en fritidsaktivitet, som det er for mig. De her mennesker dedikerer deres liv til at hjælpe andre – børn, voksne, hjemløse og dem der har brug for det.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Det største for mig er mødet med en kultur, der er så anderledes og så alligevel så ens. Vi har jo meget tilfælles som unge i en digital verden, men mit syn på penge, IT og det modsatte køn er væsentlig anderledes. I alle disse aspekter, var de ikke alt for moderne. Vi oplevede stadig at de så kvinder som dem der burde gøre alt det huslige og mænd der bestemte. De formår ikke at håndtere økonomi ansvarligt i mange tilfælde, så derfor følte jeg, at deres arbejde med at lære børn at styre deres penge, er vigtigt. Og deres IT kundskaber er desværre heller ikke på et niveau, der følger med resten af verdenen. Jeg er opvokset med en computer og de næste generationer efter mig har fået endnu mere undervisning heri. Der er så mange ting de stadig mangler og kunne forbedre, men det er et land i hurtig fremgang og mødet med dem har ændret mit livssyn. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg tror at du kan finde en fed tur i mange lande. Sydafrika (KwaZulu Natal – zuluerne) ser alle som familie. Jeg var bafu (slang for broder på Zulu), de ældre var mama (efterfulgt af navnet på deres første søn) og papa, hvilket gjorde at du allerede der var en del af et tæt fælleskab med venner for livet. Hvis du vil opleve en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, så er Sydafrika stedet.

Læs Magnus’ blog her