Rejsefortællinger

Her kan du læse nuværende og tidligere globale frivillige og praktikanters fortællinger om deres rejser.

Nuværende globale frivillige og praktikanter

Lise Vognstoft Vad

Alder: 22 år
By: Aarhus
Lokalforening: Aarhus Midtby

Hvad glæder du dig til på din rejse som global frivillig? Jeg kender KFUM OG KFUK i Danmark, så jeg glæder mig til at se, hvordan YMCA er i Palæstina. Jeg glæder mig at møde den palæstinensiske befolkning og opleve et samfund, som hver dag får en hverdag til at fungere, selvom de lever i en konflikt.

Hvorfor har du valgt at rejse til Palæstina?
Jeg har valgt at rejse til Palæstina, fordi jeg synes, at palæstinenserne er et fantastisk folk. Jeg har set, at der er mennesker, som mangler hjælp til se håbet for en lysere fremtid, og det ved jeg, at de hjælper med i YMCA Beit Sahour igennem deres rehabiliteringsprogram.

Anne Reuss Schmidt

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019

Alder: 25

By:  Aarhus

Hvad glæder du dig til på dit praktikophold?  Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve den camerounske kultur og landet generelt. Jeg glæder mig også til at prøve kræfter de opgaver, som YMCA-Cameroun har til mig :)

Hvorfor har du valgt at rejse til Cameroun?Jeg har bl.a. valgt at rejse til Cameroun for at blive bedre til at tale fransk og for at opleve, hvordan et land i det frankofone Afrika er. Desuden har jeg aldrig været i Afrika, og praktikopholdet her, var en god mulighed for det. Det var også en mulighed for at kombinere min rejselyst med den faglighed, jeg har fået gennem mit studie.

Patricha Jeppe Ottsen

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019

Alder: 25

By:  Lund (Sverige)

Hvad glæder du dig til på dit praktikophold? Jeg glæder mig selvfølgelig til at opleve kulturen og blive en del af noget nyt. Derudover glæder jeg mig til lære mere om udviklingsarbejdet, som jeg brænder meget for! Jeg læser international udvikling på Lund Universitet (Sverige) og er næstformand i en dansk-indisk kvinderettighedsorganisation kaldet Dansk Kherwara Misison. Vi er lige nu i gang med en kæmpe omlægning til at bruge en mere cevil samfunds baseret tilgang, hvorfor mit praktik ophold er vildt relevant for mit fremtidige arbejde.

Hvorfor har du valgt at rejse til Cameroun? Det er der flere grunde til. Jeg har både rejst og arbejdet i store dele af verden, men har endnu ikke haft mulighed for at opleve Afrika som voksen. Derfor tog jeg chancen og ansøgte om dette praktikophold i håb om at opleve noget nyt og spændende. Derudover tiltalte arbejdsopgaverne mig meget, da rammerne for opholdet giver meget frihed til at præge opgaver og resultater, samtidig med at jeg føler ansvar for opgaverne, begge ting jeg trives ved.

Anne Lund Vingborg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, forår 2019

Alder: 20

By:  Timring

Lokalforening: KFUM og KFUK i Timring

Hvad glæder du dig til på din rejse som global frivillig? Jeg glæder mig til at komme ud og opleve hvordan YMCA fungerer i andre lande. Jeg glæder mig til at blive inspireret af andre unge og lærer nye måder at handle som forening. Jeg glæder mig også rigtigt meget til at blive fyldt op af indtryk og oplevelser og forhåbentligt at kunne give en lille smule igen til de mennesker som jeg kommer til at lærer en hel masse af.

Hvorfor har du valgt at rejse til Pietermaritzburg, Sydafrika? Jeg har snakket med nogle af de frivillige der tidligere har været i Pietermaritzburg og kun hørt en masse positiv omtale. YMCA i Pietermaritzburg har også en masse spændende projekter som jeg glæder mig til at komme ned og lærer om og blive en del af. Jeg glæder mig til at møde nogle af de lokale frivillige og komme til at indgå i nye fællesskaber, som, forstiller jeg mig, kulturelt er ret forskellige fra dem jeg er en del af her i Danmark.

Tidligere globale frivillige og praktikanter

Adrian Kvist Jensen

Global frivillig i Peru, foråret 2019


Alder: 21

By:  Bagsværd

Lokalforening: Sundby KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Personligt har det givet mig en større verden; bedre kulturforståelse, nye venner og nogle erfaringer, som jeg vil tage med mig resten af livet.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? At rejse med KFUM og KFUK giver en unik mulighed for at opleve den sammenhængskraft, som er i YMCA, samt at få en reel oplevelse af et fremmed lands kultur.

Læs Adrians blog her

Maibritt Vemmelund Pedersen

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018

Alder: 20

By:  Ikast

Lokalforening: Ikast KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har uden tvivl fået en masse gode oplevelser med mig, men jeg har også fundet ud af, hvordan YMCA foregår på den anden side af jorden. Dertil følger nye relationer og venskaber.
Hvad gjorde mest indtryk på dig? Det har været alle de skønne børn, de er så glade og fulde af liv, selvom de ikke har alt det vi andre har.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en fed destination, Cambodja. Det er et spændende land med en voldsom fortid. Menneskene er gæstfrie, og du kommer helt tæt på dem du arbejder med. Du oplever en helt anden kultur meget tæt på + man kan rejse lidt rundt og opleve de lækre strande som Cambodja også besidder.
Læs Maibritts blog her

Lea Nees

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018

Alder: 20

By: Skibbild-Nøvling

Lokalforening: KFUM og KFUK i Skibbild-Nøvling

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har lært en helt masse om en ny kultur, og samtidigt lært en helt masse om mig selv. Det var fedt at rejse ud i verden og komme til at stå på egne ben, men rigtigt rart at vide, at der er en flok fra KFUM og KFUK herhjemme, som er klar til at hjælpe med de problemer, som skulle opstå undervejs.

Hvad gjorde mest indtryk på dig? Den tilknytning man får til børnene er helt unik, det er fantastisk at man kan komme til en helt anden del af verden, og føle at man gør en forskel, for det enkelte barn. Derudover er det meget tankevækkende at opleve den kontrast, som der er mellem rig og fattig i et land som Cambodia.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en enestående mulighed for at komme ud i verden, og blive tilknyttet til både børn og jævnaldrende, som kommer fra en anden kultur. Cambodianerne er nogle af de mest gæstfrie mennesker jeg har mødt, og derfor er det en fantastisk kultur at opholde sig i.

Læs Leas blog her

Mia Johnsen

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 24

By: Esbjerg

Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået rigtig meget ud af opholdet, men jeg skal prøve at gøre det kort. Først og fremmest har det været utrolig spændende at lære en ny kultur at kende, hvor jeg til tider har fået sat min egen danske hverdag i kontrast, hvilket jeg er overbevist om, har været utrolig sundt og givende. Eftersom jeg var afsted i praktik på baggrund af min uddannelse, har jeg fået afprøvet en masse akademiske og faglige kompetencer i praksis, hvilket har gjort mig stærkere i forhold til min uddannelse. Derudover er mit engelske klart blevet forbedret, da størstedelen af de ansatte snakker engelsk. Ikke mindst har jeg lært rigtig meget om mig selv, f.eks. er jeg blevet mere tålmodig, og jeg har lært vigtigheden i at snakke ”lige ud af posen”, hvilket jeg har oplevet, har været en fordel i Sydafrika. Jeg oplevede rigtig mange af sydafrikanere som åbne, kærlige og sjove, så jeg har selvfølgelig fået en masse dejlige venner i YMCA Pietermaritzburg, som jeg planlægger at besøge til efteråret.
Hvad gjorde størst indtryk på dig? I forbindelse med mit universitetsprojekt deltog jeg i deres program Y-Justice, som fokuserer på hjemløse unge. Her delte mange af de unge deres personlige fortællinger om livet på gaden, hvorved jeg i høj grad er blevet bevidst om, hvordan de oplever at blive behandlet af deres medmennesker, og hvilke midler der kan forbedre deres liv på gaden. At sætte mit eget liv i perspektiv til deres liv, gjorde virkelig stort indtryk på mig. Det gjorde også stort indtryk på mig, hvor meget ansvar nøglepersoner – især på min egen alder – havde i organisationen, og hvor godt de klarede deres arbejdsopgaver. I den forbindelse var det også imponerende at opleve, hvor godt organisationen i Pietermaritzburg hænger sammen både arbejdsmæssigt, kristent og socialt.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil helt klart anbefale at tage på en lignende rejse, hvis du gerne vil opleve verden inden for trygge rammer. At rejse med KFUM og KFUK og YMCA gav mig en stor sikkerhed i form af møder før, under og efter opholdet, både i form af fysiske møder, mailkorrespondance og telefonopkald. Derudover er det en helt fantastisk mulighed for dig, hvis du gerne vil opleve og være en del af forskellige projekter, som søger at styrke og hjælpe børn og unge. Selvom du indgår i et samarbejde, er der rig mulighed for at komme med idéer, tage initiativ og sætte dit særpræg.

Morten Birnbaum

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 21

By: Esbjerg

Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået så utroligt meget ud af dette ophold! Venskaber fra hele verdenen, da vi var i Pietermaritzburg samtidig som et andet program fra Norge, så jeg fået fornøjelsen at leve sammen med mange andre unge mennesker med historier og oplevelser fra hele verdenen. Det har givet mig så meget både på en personlig og akademisk basis: Jeg har mødt mennesker som aldrig havde regnet med at jeg skulle møde, så jeg er rejst fra dette ophold med, en ny norsk kæreste og nye venner, jeg skal bruge hele min påske på at rejse til og besøge. Men det har også været sådan en lærerig oplevelse, at møde en ny kultur for første gang, for du lære ikke bare om mennesker på den anden side af verdenen, men også så meget om dig selv.
Hvad gjorde størst indtryk på dig? De mennesker jeg har arbejdet med og lokale jeg har levet med, har lært mig at leve livet og nyde nuet. Jeg elsker en fast kalender og tidrammer, så jeg må sige at “African time” helt klart er det der har gjort det største indtryk på mig, og det er ihvertfald noget jeg kommer til at holde fast i her hjemme i Danmark.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Udover at det jo er et smukt land med fantastiske muligheder for at opleve alt hvad Afrika har at tilbyde, så får du muligheden for at se hvor stor YMCA er og hvor stor en forskel der bliver gjort for unge mennesker i alle situationer. Clinton, CEO af YMCA Pietermaritzbrug, er en af de mest velkomne mennesker der findes og han er sjælen af YMCA og han forstår bedre end nogen anden at vise hvad en vendersomspænende NGO har og byde på. Du vil komme hjem med en fornyet energi for KFUM og KFUK. Og de mennesker du kommer til at møde til efterlade et indtryk på dig, der vil holde i flere år, det er jeg sikker på.

Magnus Najbjerg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 26

By: Aalborg

Lokalforening: Aalborg KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet?Jeg tror at det vigtigste for mig var den åbenhed og venlighed de havde i Sydafrika overfor alle. Vi kan godt have en tendens i Danmark til at være lidt reserveret og lukket, og jeg har efterhånden været mange steder hvor man har taget godt imod mig, men hele tiden har vidst at det kun var for en kort periode, så man gad ikke rigtig blive gode venner. Sådan var det ikke i Sydafrika, de gjorde virkelig en indsats for at jeg og alle skulle få det bedste ud af den relative korte tur. Jeg har også fået en meget større indsigt i hvordan YMCA fungere andre steder i verden, hvordan det for dem er mere et socialt arbejde og en livstil end en fritidsaktivitet, som det er for mig. De her mennesker dedikerer deres liv til at hjælpe andre – børn, voksne, hjemløse og dem der har brug for det.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Det største for mig er mødet med en kultur, der er så anderledes og så alligevel så ens. Vi har jo meget tilfælles som unge i en digital verden, men mit syn på penge, IT og det modsatte køn er væsentlig anderledes. I alle disse aspekter, var de ikke alt for moderne. Vi oplevede stadig at de så kvinder som dem der burde gøre alt det huslige og mænd der bestemte. De formår ikke at håndtere økonomi ansvarligt i mange tilfælde, så derfor følte jeg, at deres arbejde med at lære børn at styre deres penge, er vigtigt. Og deres IT kundskaber er desværre heller ikke på et niveau, der følger med resten af verdenen. Jeg er opvokset med en computer og de næste generationer efter mig har fået endnu mere undervisning heri. Der er så mange ting de stadig mangler og kunne forbedre, men det er et land i hurtig fremgang og mødet med dem har ændret mit livssyn.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg tror at du kan finde en fed tur i mange lande. Sydafrika (KwaZulu Natal – zuluerne) ser alle som familie. Jeg var bafu (slang for broder på Zulu), de ældre var mama (efterfulgt af navnet på deres første søn) og papa, hvilket gjorde at du allerede der var en del af et tæt fælleskab med venner for livet. Hvis du vil opleve en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, så er Sydafrika stedet.
Læs Magnus’ blog her