Rejsefortællinger

Her kan du læse nuværende og tidligere globale frivillige og praktikanters fortællinger om deres rejser.

Nuværende globale frivillige og praktikanter

Læs med snart, når vi får opdateringer fra vores nuværende globale frivillige og praktikanter!

Tidligere globale frivillige og praktikanter

Lise Vognstoft Vad

Alder: 22 år
By: Aarhus
Lokalforening: Aarhus Midtby

Læs mere om hér, hvad Lise fik ud af sit ophold samt gode råd til din tur til Palæstina.

Anne Reuss Schmidt

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019

Alder: 25

By:  Aarhus

Hvad har du fået ud af opholdet? Mit praktikophold  Cameroun har givet mig en konkret viden om, hvordan arbejdskulturen kan være på et kontor i et land som Cameroun. Det har været med til at gøre mig mere omstillingsparat, og i det hele taget udvidet min horisont.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Jeg var meget fascineret over, hvor stor en rolle religion spiller i landet – både hos det enkelte menneske og i bybilledet. Man ser biler køre rundt med bibelvers i bagruden og flere butikker er opkaldt efter elementer fra kristendommen på den ene eller anden måde. Derudover var det også bare rigtig spændende at opleve et land, der er så anderledes end Danmark.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil anbefale andre at tage af sted, hvis de har lyst til at opleve Cameroun og prøve at leve der. Det er en fantastisk mulighed for at blive klogere på et afrikansk land!

Patricha Jeppe Ottsen

Praktikant hos YMCA Cameroun, foråret 2019

Alder: 25

By:  Lund (Sverige)

Læs mere om Anne og Patricias oplevelser og opgaver i Cameroun på deres blog.

Anne Lund Vingborg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, forår 2019

Alder: 20

By:  Timring

Lokalforening: KFUM og KFUK i Timring

Hvad har du fået ud af dit ophold? Mit ophold I Sydafrika har givet mig rigtigt meget. Kort sagt har jeg fået en oplevelse for livet. Jeg har set hvor langt man kommer med åbenhed, nysgerrighed og respekt. Jeg har også lært en helt masse om mig selv. Jeg har erfaret, at når man er villig til at give en hånd med hvor det skal være, uanset om det er noget, man har erfaring med eller ej, bliver ens forsøg værdsat, fordi man gør hvad man kan.

Jeg er blevet styrket i min lyst til at gøre frivilligt arbejde. Efter at have set en anden lille del af den store verdens organisation som KFUM og KFUK er en del af, har jeg kun fået endnu mere lyst til at bruge timer som frivillig. Det er virkeligt inspirerende at møde nogle mennesker, der bare brænder for arbejdet med børn og unge, og ved foreningen i Pietermaritzburg mødte jeg en helt masse af dem!

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Noget af det der gjorde størst indtryk på mig var, hvordan YMCA Pietermaritzburg stod med åbne arme til at tage i mod mig, da jeg ankom. Hvordan både ansatte og frivillige tog mig ind og gjorde mig til en del af den daglige gang på stedet. De fik mig til at føle mig værdsat og nødvendig, hvilket betød utroligt meget, når man står alene i et helt fremmed land!

En anden ting, der gjorde stort indtryk på mig var, hvordan jeg oplevede, at man kunne ændre et andet menneskes dag ved bare en helt lille handling. Det kunne være ved at hjælpe et barn med matematik lektier til Y-Zone, ved at hente salt til maden eller sukker til the’en til Y-Justice eller ved at give en sandwich og en juice til en hjemløs på gaden under en outreach. Alle disse små handlinger, som ikke virkede som noget særligt, men hvor man kunne se at den lille handling gjorde en forskel for den enkelte.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil anbefale rejsen til Pietermaritzburg i Sydafrika til andre, fordi det er et helt fantastisk sted med en gruppe af skønne frivillige og ansatte, som man kommer til at arbejde side om side med. Det er et sted, der har meget erfaring og stor succes med at have internationale frivillige, så de ved, hvordan de på bedste vis tager sig af dig.

Det er også et sted, jeg kan anbefale at tage til, selvom man rejser alene. Jeg kendte ingen da jeg tog afsted, og jeg var den eneste internationale frivillige, der var på stedet i den periode. På trods, og måske mere på grund, af det kom jeg til at lære de andre frivillige rigtigt godt at kende og har fået nogle virkelig gode venner med derfra.

Adrian Kvist Jensen

Global frivillig i Peru, foråret 2019


Alder: 21

By:  Bagsværd

Lokalforening: Sundby KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Personligt har det givet mig en større verden; bedre kulturforståelse, nye venner og nogle erfaringer, som jeg vil tage med mig resten af livet.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? At rejse med KFUM og KFUK giver en unik mulighed for at opleve den sammenhængskraft, som er i YMCA, samt at få en reel oplevelse af et fremmed lands kultur.

Læs Adrians blog her

Maibritt Vemmelund Pedersen

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018

Alder: 20

By:  Ikast

Lokalforening: Ikast KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har uden tvivl fået en masse gode oplevelser med mig, men jeg har også fundet ud af, hvordan YMCA foregår på den anden side af jorden. Dertil følger nye relationer og venskaber.
Hvad gjorde mest indtryk på dig? Det har været alle de skønne børn, de er så glade og fulde af liv, selvom de ikke har alt det vi andre har.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en fed destination, Cambodja. Det er et spændende land med en voldsom fortid. Menneskene er gæstfrie, og du kommer helt tæt på dem du arbejder med. Du oplever en helt anden kultur meget tæt på + man kan rejse lidt rundt og opleve de lækre strande som Cambodja også besidder.
Læs Maibritts blog her

Lea Nees

Global frivillig i Cambodia, efterår 2018

Alder: 20

By: Skibbild-Nøvling

Lokalforening: KFUM og KFUK i Skibbild-Nøvling

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har lært en helt masse om en ny kultur, og samtidigt lært en helt masse om mig selv. Det var fedt at rejse ud i verden og komme til at stå på egne ben, men rigtigt rart at vide, at der er en flok fra KFUM og KFUK herhjemme, som er klar til at hjælpe med de problemer, som skulle opstå undervejs.

Hvad gjorde mest indtryk på dig? Den tilknytning man får til børnene er helt unik, det er fantastisk at man kan komme til en helt anden del af verden, og føle at man gør en forskel, for det enkelte barn. Derudover er det meget tankevækkende at opleve den kontrast, som der er mellem rig og fattig i et land som Cambodia.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Det er en enestående mulighed for at komme ud i verden, og blive tilknyttet til både børn og jævnaldrende, som kommer fra en anden kultur. Cambodianerne er nogle af de mest gæstfrie mennesker jeg har mødt, og derfor er det en fantastisk kultur at opholde sig i.

Læs Leas blog her

Mia Johnsen

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 24

By: Esbjerg

Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået rigtig meget ud af opholdet, men jeg skal prøve at gøre det kort. Først og fremmest har det været utrolig spændende at lære en ny kultur at kende, hvor jeg til tider har fået sat min egen danske hverdag i kontrast, hvilket jeg er overbevist om, har været utrolig sundt og givende. Eftersom jeg var afsted i praktik på baggrund af min uddannelse, har jeg fået afprøvet en masse akademiske og faglige kompetencer i praksis, hvilket har gjort mig stærkere i forhold til min uddannelse. Derudover er mit engelske klart blevet forbedret, da størstedelen af de ansatte snakker engelsk. Ikke mindst har jeg lært rigtig meget om mig selv, f.eks. er jeg blevet mere tålmodig, og jeg har lært vigtigheden i at snakke ”lige ud af posen”, hvilket jeg har oplevet, har været en fordel i Sydafrika. Jeg oplevede rigtig mange af sydafrikanere som åbne, kærlige og sjove, så jeg har selvfølgelig fået en masse dejlige venner i YMCA Pietermaritzburg, som jeg planlægger at besøge til efteråret.
Hvad gjorde størst indtryk på dig? I forbindelse med mit universitetsprojekt deltog jeg i deres program Y-Justice, som fokuserer på hjemløse unge. Her delte mange af de unge deres personlige fortællinger om livet på gaden, hvorved jeg i høj grad er blevet bevidst om, hvordan de oplever at blive behandlet af deres medmennesker, og hvilke midler der kan forbedre deres liv på gaden. At sætte mit eget liv i perspektiv til deres liv, gjorde virkelig stort indtryk på mig. Det gjorde også stort indtryk på mig, hvor meget ansvar nøglepersoner – især på min egen alder – havde i organisationen, og hvor godt de klarede deres arbejdsopgaver. I den forbindelse var det også imponerende at opleve, hvor godt organisationen i Pietermaritzburg hænger sammen både arbejdsmæssigt, kristent og socialt.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg vil helt klart anbefale at tage på en lignende rejse, hvis du gerne vil opleve verden inden for trygge rammer. At rejse med KFUM og KFUK og YMCA gav mig en stor sikkerhed i form af møder før, under og efter opholdet, både i form af fysiske møder, mailkorrespondance og telefonopkald. Derudover er det en helt fantastisk mulighed for dig, hvis du gerne vil opleve og være en del af forskellige projekter, som søger at styrke og hjælpe børn og unge. Selvom du indgår i et samarbejde, er der rig mulighed for at komme med idéer, tage initiativ og sætte dit særpræg.

Morten Birnbaum

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 21

By: Esbjerg

Lokalforening: KFUM og KFUK i Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? Jeg har fået så utroligt meget ud af dette ophold! Venskaber fra hele verdenen, da vi var i Pietermaritzburg samtidig som et andet program fra Norge, så jeg fået fornøjelsen at leve sammen med mange andre unge mennesker med historier og oplevelser fra hele verdenen. Det har givet mig så meget både på en personlig og akademisk basis: Jeg har mødt mennesker som aldrig havde regnet med at jeg skulle møde, så jeg er rejst fra dette ophold med, en ny norsk kæreste og nye venner, jeg skal bruge hele min påske på at rejse til og besøge. Men det har også været sådan en lærerig oplevelse, at møde en ny kultur for første gang, for du lære ikke bare om mennesker på den anden side af verdenen, men også så meget om dig selv.
Hvad gjorde størst indtryk på dig? De mennesker jeg har arbejdet med og lokale jeg har levet med, har lært mig at leve livet og nyde nuet. Jeg elsker en fast kalender og tidrammer, så jeg må sige at “African time” helt klart er det der har gjort det største indtryk på mig, og det er ihvertfald noget jeg kommer til at holde fast i her hjemme i Danmark.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Udover at det jo er et smukt land med fantastiske muligheder for at opleve alt hvad Afrika har at tilbyde, så får du muligheden for at se hvor stor YMCA er og hvor stor en forskel der bliver gjort for unge mennesker i alle situationer. Clinton, CEO af YMCA Pietermaritzbrug, er en af de mest velkomne mennesker der findes og han er sjælen af YMCA og han forstår bedre end nogen anden at vise hvad en vendersomspænende NGO har og byde på. Du vil komme hjem med en fornyet energi for KFUM og KFUK. Og de mennesker du kommer til at møde til efterlade et indtryk på dig, der vil holde i flere år, det er jeg sikker på.

Magnus Najbjerg

Global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika, efterår 2018

Alder: 26

By: Aalborg

Lokalforening: Aalborg KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet?Jeg tror at det vigtigste for mig var den åbenhed og venlighed de havde i Sydafrika overfor alle. Vi kan godt have en tendens i Danmark til at være lidt reserveret og lukket, og jeg har efterhånden været mange steder hvor man har taget godt imod mig, men hele tiden har vidst at det kun var for en kort periode, så man gad ikke rigtig blive gode venner. Sådan var det ikke i Sydafrika, de gjorde virkelig en indsats for at jeg og alle skulle få det bedste ud af den relative korte tur. Jeg har også fået en meget større indsigt i hvordan YMCA fungere andre steder i verden, hvordan det for dem er mere et socialt arbejde og en livstil end en fritidsaktivitet, som det er for mig. De her mennesker dedikerer deres liv til at hjælpe andre – børn, voksne, hjemløse og dem der har brug for det.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? Det største for mig er mødet med en kultur, der er så anderledes og så alligevel så ens. Vi har jo meget tilfælles som unge i en digital verden, men mit syn på penge, IT og det modsatte køn er væsentlig anderledes. I alle disse aspekter, var de ikke alt for moderne. Vi oplevede stadig at de så kvinder som dem der burde gøre alt det huslige og mænd der bestemte. De formår ikke at håndtere økonomi ansvarligt i mange tilfælde, så derfor følte jeg, at deres arbejde med at lære børn at styre deres penge, er vigtigt. Og deres IT kundskaber er desværre heller ikke på et niveau, der følger med resten af verdenen. Jeg er opvokset med en computer og de næste generationer efter mig har fået endnu mere undervisning heri. Der er så mange ting de stadig mangler og kunne forbedre, men det er et land i hurtig fremgang og mødet med dem har ændret mit livssyn.
Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? Jeg tror at du kan finde en fed tur i mange lande. Sydafrika (KwaZulu Natal – zuluerne) ser alle som familie. Jeg var bafu (slang for broder på Zulu), de ældre var mama (efterfulgt af navnet på deres første søn) og papa, hvilket gjorde at du allerede der var en del af et tæt fælleskab med venner for livet. Hvis du vil opleve en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, så er Sydafrika stedet.
Læs Magnus’ blog her